Cum poți câștiga minim 2 ore pe zi făcând 3 lucruri simple

24 aug. 2022

Cred că suntem cu toții de acord că timpul e cea mai valoroasă resursă pe care o avem, iar din păcate, este și cea mai irosită resursă.

La început, oferim tot timpul nostru liber pentru a obține bani, ca mai apoi, să încercăm să oferim cât mai mulți bani pentru a obține timp (automatizând, delegând din obligațiile noastre).

Însă, lucrurile nu trebuie să rămână așa. Studii făcute în direcția time management-ului arată că mai mult de 90% din oameni sunt conștienți unde irosesc timpul, ci doar undeva la 10% conștientizează și fac schimbări.

Așadar, aici sunt 3 lucruri simple pe care oricine le poate face pentru a obține minim 2 ore pe zi:

  • Eliminați pe cât posibil distragerile.

De cele mai multe ori nu e vorba că nu avem timp, ci că sunt atâtea distrageri în jurul nostru încât, până la finalul zilei creierul nostru se simte complet epuizat.

  • Încercați să vă programați în fiecare zi TOP 3 lucruri pe care vreți să le realizați.

Claritatea e o componentă puternică în a ne gestiona foarte bine timpul și energia în funcție de priorități. Având claritate, creierul știe exact unde să dea și unde să NU dea timp și energie.

  • O listă cu lucruri pe care NU vreți să le faceți în ziua respectivă.

Majoritatea oamenilor au o listă cu lucruri pe care TREBUIE să le facă, dar câți au o listă cu lucruri pe care NU trebuie să le mai facă?! Lucruri care îi țin pe loc, îi frustrează, îi deranjează. Ăsta e motivul pentru care zilnic vreți să vă aduceți aminte de acele lucruri pe care să nu le mai faceți pentru a optimiza timpul. Acestea sunt 3 lucruri simple pe care le puteți implementa pas cu pas în rutina dumneavoastră zilnică pentru a obține minim 2 ore de timp liber pe zi.